Курс “Груминг на Померан”

June 3, 2024by innogrowth

Грижата за Померан е от съществено значение, тъй като тази порода се отличава с красива, дълга и пухкава козина, която изисква редовна поддръжка. За да ги поддържате чисти и здрави, следвайте основни техники, които ще помогнат да избегнете стресови ситуации при измиване, подстригване и подсушаване. Помераните са едни от най-обичаните домашни любимци поради своя малък и сладък вид, игрив характер и преданост към своите стопани. Тези малки кучета обаче изискват специална грижа и внимание, за да бъдат здрави, щастливи и дълголетни спътници на своите собственици. В този курс ще разгледаме най-важните аспекти на грижата за Померан.

Курсът по груминг на Померан е специализиран обучителен курс, предназначен за хора, които желаят да научат ефективни техники за поддръжка и оформяне на тази порода кучета. Тези знания и умения ще помогнат на участниците в курса да станат компетентни в груминга на кучета от породата Померан и да се грижат правилно за тяхното добро самочувствие и външен вид. Курсът може да бъде изцяло практически или съчетание от теория и практика, в зависимост от предпочитанията на обучаващите се и образователната програма на курса. Курсът за груминг на Померан има за цел да предостави на курсистите необходимите знания и умения за грижа и поддържане на померана в отлично състояние, както и да ги запознае с професионалните стандарти за работа с тази порода.

 

 

ОСНОВНИ ЕЛЕМЕНТИ НА ОБУЧЕНИЕТО
 
ИНСТРУМЕНТИ И ОБОРУДВАНЕ

 

Курсът ще предостави подробна информация за необходимите инструменти и оборудване за груминг на Померан. Това включва различни видове четки и гребени, специални ножици за рязане на козината, електрически и ръчни стригачки, шише за разресване на въздуха и други инструменти. Участниците ще научат как да използват всеки инструмент правилно, за да постигнат желаните резултати и да осигурят комфорт на кучето по време на груминг процеса.

 

 

ПОДСТРИГВАНЕ И ОФОРМЯНЕ

 

Курсът ще се фокусира върху изкуството на подстригване и оформяне на козина на Померан. Участниците ще научат различните стилове на груминг за тази порода, включително стандартния стил за изложби и по-практичните стилове за ежедневна поддръжка. Курсът ще покрие техники за правилното подстригване на главата, тялото и опашката на кучето, както и как да създадете характерната “мъхеста” визия около лицето на Померан.

 

 

 

 
БАНЯ И ГРИЖА ЗА КОЖАТА

 

Правилната хигиена и грижа за кожата са от изключително значение за здравето и благополучието на Померан. В курса ще бъдат предоставени наставления за избора на подходящи шампоани и балсами, които да се използват при банята на кучето. Участниците ще научат как да правят банята на померана ефективно и безопасно, избягвайки раздразнения и проблеми с кожата.

 

 

 

 
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОЦЕДУРАТА ?

 

 

Грумингът на Померан е неотменна част от фризьорството на този тип куче и е жизненоважен за поддръжката и украсата на тези красиви породисти кученца. Тази изискана процедура обхваща няколко ключови аспекта на подстригването и поддържането на кучета, които играят важна роля за опазване на тяхната естествена красота и здраве.

Първата стъпка в груминга на Померан е разресването на неговата дълга, пухкава козина. Специални четки и гребени се използват, за да се премахнат заплитанията и мърсотията от козината, а същевременно се стимулира кръвообращението към кожата, което подсилва общата им здравина и красота.

Следващата важна стъпка е измиването на кучето с качествен шампоан, предназначен специално за кучета. Това не само осигурява добро почистване на козината, но също така и освежава мириса му. Прилагането на лек масаж при измиването има двоен положителен ефект – не само допринася за по-ефективното измиване, но също така създава приятна връзка между кучето и неговия собственик.

 

 

След като кучето е измито, е време да се подсуши. Прилагането на фен на ниска температура е важно, за да се избегне изсушаването на кожата и козината. Отстраняването на останалата влага с мека кърпа допълва процеса на сушене и подготвя кучето за следващите стъпки.

Една от най-разпознаваемите черти на Померан е тяхната характерна френска брада. Поддръжката на тази част от тяхната визия е важна и включва редовно стрижене около лицето. Краката и опашката също не се пренебрегват и се обработват специално, за да запазят стандартния вид на породата.

Очите и ушите на Померан са изключително чувствителни зони и изискват специални грижи. Почистването на очите със специални препарати предпазва от възможни инфекции и замърсявания. Ушите се почистват нежно със специални тампони, за да се предотвратят травми.

Завършващата стъпка от фризьорството на Померан е подстригването на ноктите. Това е необходимо, за да се предотвратят наранявания и проблеми при движението. При нужда, собствениците могат да се обърнат към ветеринар за професионална помощ при извършването на тази процедура.

 

    https://www.cpo-bg-grooming-academy.com/wp-content/uploads/2019/08/line_dots.png
    https://www.cpo-bg-grooming-academy.com/wp-content/uploads/2019/07/logo_orange.png
    За нас
    гр.Варна кв.Левски ул. „Студентска“ 4
    +359875732421
    Пон - Пет: 09:00 - 18:00
    https://www.cpo-bg-grooming-academy.com/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
    https://www.cpo-bg-grooming-academy.com/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
    Абонамент

      bt_bb_section_top_section_coverage_image